30 Οκτωβρίου 2015

«Η καρδιά του Ντουζόν»

«Η καρδιά του Ντουζόν»
Ο 20χρονος Ντουζόν Ζάμμιτ ήρθε τον Ιούλιο του 2008 για ολιγοήμερες διακοπές στη Μύκονο, οι οποίες τελικώς τού στοίχισαν τη ζωή. Η κοινωνία της Μυκόνου συγκλονίστηκε από τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού Αυστραλού από 25χρονο πορτιέρη νυχτερινού μαγαζιού του νησιού. O Ντουζόν μεταφέρθηκε κλινικά νεκρός στην Αθήνα και νοσηλεύθηκε μέχρι την 1η Αυγούστου, οπότε έγινε και η αποσύνδεσή του από τη μηχανική υποστήριξη που τoν κρατούσε στη ζωή, στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Παρά τον βαρύ του πόνο ο τραγικός πατέρας Όλιβερ Ζάμμιτ φτάνοντας στην Ελλάδα ευχαρίστησε τον κόσμο και τις αρχές για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που τού προσέφεραν και εξήρε τη χώρα, λέγοντας ότι το τραγικό περιστατικό οφείλονταν σε κακιά στιγμή που θα μπορούσε να συμβεί παντού. Παράλληλα παραδίνοντας μαθήματα ανθρωπιάς και μεγαλοψυχίας δώρισε τα όργανά του παιδιού του για μεταμοσχεύσεις.

Για τη συγκλονιστική αυτή ιστορία του αξέχαστου Ντουζόν Ζάμμιτ, που συνδέθηκε με τη Μύκονο με έναν φρικτό τρόπο, και της... καρδιάς του που χτυπά σήμερα στο σώμα ενός άλλου άνδρα μιλά το βιβλίο με τίτλο «Η καρδιά του Ντουζόν» που έγραψαν οι δημοσιογράφοι Greg Callaghan και Ian Cuthbertson. Κυκλοφορεί από τις αυστραλιανές εκδόσεις Allen & Unwin.



mykonoszoo.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου